Kahramanmaraş’ın dünya çapında tanınan meşhur dondurması, bu kez Gaziantep’in hedefinde. Bölgedeki birçok yerel ürünün coğrafi işaretini alarak kendi adına tescilleyen Gaziantep, şimdi de sade ve fıstıklı dondurma üzerinden “Gaziantep Dondurması” markası için harekete geçti.

Gaziantep’te faaliyet gösteren Papağanlı Dondurma’nın Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Arul, yaptığı açıklamada Gaziantep dondurmasının hem kalite hem içerik bakımından Kahramanmaraş dondurmasından üstün olduğunu öne sürdü. Arul, “Nasıl ki fıstıklı dondurmada marka olduysak, sade dondurmada da olabiliriz” diyerek coğrafi işaret başvurusu hazırlıklarının sürdüğünü duyurdu.

Nevzat Pakdil'in acı günü!
Nevzat Pakdil'in acı günü!
İçeriği Görüntüle

“Gaziantep Dondurması Daha Sağlıklı” İddiası

Sade dondurmalarının tamamen doğal içeriklerle hazırlandığını belirten Erdal Arul, “Gaziantep’te üretilen dondurma sahlep, süt ve şekerden oluşuyor. Yani katkı maddesi yok. Tamamen natürel bir ürün. Ancak hak ettiği ilgiyi göremedi. Bunu markalaştırmak için çalışmalara başladık” ifadelerini kullandı.

Arul ayrıca, “Fıstıklı dondurma için coğrafi işaret başvurumuzu bir yıl önce yaptık. Şimdi de sırada sade dondurma var. Onun için de resmi başvuru sürecine girdik” diyerek tescil yarışının sürdüğünü belirtti.